Photolus Photography | Urban Album

City Life and Architectural photos. in deze map heb ik de stadsfoto's verzameld. Elk album heeft een specifiek thema. Toch kan er wat overlapping zijn tussen verschillende albums en thema's.

 Antwerpen

11. december 2017 16:55

Antwerpen heeft altijd wel iets voor iedereen. Als je niet weet waar naartoe er is altijd wel iets te beleven.

Spijtig genoeg is de hele stad een bouwwerf op dit moment, en dat zal nog enkele jaren zo blijven. Als fotograaf die op zoek is naar verandering, die het tijdelijke wil vastleggen voor het eeuwige is dat zelfs een pluspunt. Om er te wonen is het minder aangenaam.

Om kort te zijn, ik ben enkele jaren geleden verhuist naar Brasschaat omdat de kleine kantjes te groot werden. Waarschijnlijk ben ik niet de enige. Veilig kan je de binnenstad niet noemen. Men doet er alles aan om het imago op te krikken zoals in dit filmpje, maar, het is cosmetica vind ik. 

Haven en Oudere Foto's

01. januari 2018 13:07

De haven van Antwerpen is de grootste zeehaven in België en de tweede haven in Europa, na Rotterdam.

Ouder Antwerpen

01. januari 2018 18:24

Dit is een album met oudere foto’s van Antwerpen. Sommige zijn herbewerkt andere niet.

Petrol Zuid Antwerpen

02. juni 2019 11:32

Aan het begin van de 20e eeuw was Petroleum Zuid de belangrijkste petroleumhaven van Europa en daardoor ontpopte Anwerpen zich tot hét centrum van petroleumbelangen.
Pionier daarbij was de American Petroleum Company (APC). Op 26 augustus 1904 brak in de nieuwe petroleumhaven een grote brand uit. De tanks van APC werden vernietigd, maar de stapel- en werkhuizen, en de concièrgerie ontsnapten aan de dans. Ook in de Tweede Wereldoorlog werd Petroleum-Zuid grotendeels verwoest door de talrijke bombardementen. De petroleumindustrie verhuisde niet veel later naar een nieuw terrein nabij het Marshalldok.

Petroleum Zuid werd opgenomen in de vastgestelde inventaris onroerend erfgoed.
Op 24 november 2011 werd desondanks aan de n.v. Blue Gate een vergunning verleend tot het slopen van alle gebouwen en installaties op de terreinen van het voormalige International Oil Company.

Bron: Lees het hele verhaal op vvia.be

en https://www.bouwkroniek.be

Lillo

10. april 2019 10:37

Lillo was een dorp aan de Schelde ten noorden van Antwerpen. Het is verdwenen door de uitbreiding van de haven van Antwerpen. Enkel de kleine woonkern binnen het Fort Lillo blijft over. Deze maakt nu deel uit van het Antwerpse district Berendrecht-Zandvliet-Lillo. Wikipedia

De geschiedenis van Lillo Fort 

Doel

26. december 2017 14:14

Over Doel zal alles al wel gezegd en geschreven zijn dus probeer ik origineel uit de hoek te komen met mijn foto’s. Dit album is een samenraapsel van verschillende bezoekjes aan dit spookdorp. Politiek lijkt er toch wat evolutie te zijn wat zou resulteren dat het dorp toch zou mogen blijven. De oorspronkelijke eigenaars zouden hun woning zelfs mogen terugkopen heb ik ergens gelezen. Het dorp zou terug woongebied worden? Ik wil niet cynisch zijn of zo maar ja, whoooeeeet? Dat is pas echt spooky!

Wat ik ook spooky vond was dat ik een jaar nadat ik op het kerkhof aldaar wat foto’s had genomen, tijdens het bewerken van een foto, mijn naam op een graf zag staan. Er moet ooit een dokter Algoet geweest zijn in Doel en dat is hoogst merkwaardig omdat de thuisbasis van mijn honkvaste voorvaderen altijd West Vlaanderen is geweest en meer specifiek de streek rond Aalter en Ruislede. Voor zover ik weet zijn pas na de eerste wereldoorlog enkele Algoet’s daar vertrokken. Het heeft mijn interesse in Doel wel wat aangescherpt. 

Dit album is dus een samenraapsel van mijn eenzame bezoekjes over de laatste jaren!

Het graf van Dr AlgoetTags:
Waardering: 4,5 (4 stemmen)

Geen reacties

Reageer

*Verplichte velden
RSS reacties. RSS Feed
Galerij RSS RSS Feed | Archief | Contact | Registreer je voor deze site | Login | Powered by Zenphoto