Photolus Photography | Art en Kunst

Middelheim Park

12. april 2019 10:12

Het Middelheimmuseum is een beeldenpark van 30 hectare in het deelpark Middelheim van het Nachtegalenpark bij Antwerpen. De eerste tentoonstelling is van 1951.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Middelheimmuseum

Kathedraal Antwerpen

11. juni 2018 10:32

Op een mooie zondag in juni ben ik naar de Kathedraal van Antwerpen geweest om er deze fotoreeks te maken. Sommige van de kunstwerken die er staan zijn tijdloos en van onschatbare waarde. Spijtig genoeg kan ik als amateur geen dagen slijten aan onderzoek en processing en dus zal je ook weinig of geen commentaar vinden bij de foto's.

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is een kathedraal in de Belgische stad Antwerpen. De kathedraal staat aan de Handschoenmarkt en is de hoofdkerk van het bisdom Antwerpen. Ze is gewijd aan Maria. De kerk was een kathedraal tussen 1559 en 1803 en vanaf 1961 tot heden. De toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is als onderdeel van een groep van 56 belforten in België en Frankrijk opgenomen op de lijst van werelderfgoed van UNESCO.

Bron Wikipedia

http://www.dekathedraal.be/nl/plattegrond.htm

St-Pauluskerk Antwerpen

08. december 2018 19:34

Sinksenfoor Antwerpen

07. oktober 2019 22:22

Bewerken

De Sinksenfoor is gegroeid uit de Antwerpse jaarmarkt, die sinds de 13de eeuw rond Pinksteren plaatsvond. Oorspronkelijk vond deze jaarmarkt plaats rond de Sint-Walburgiskerk, binnen de Burcht en op de Werf. Na de rechttrekking van de Schelde-oever, omstreeks 1875, tot in 1969 stond de kermis op De Leien. In dat jaar verhuisde ze wegens de verkeersdrukte naar de gedempte Zuiderdokken op Het Zuid. Naar aanleiding van de veertigste verjaardag van deze verhuizing in 2009 schreef radiopresentator en kermisliefhebber Michel Follet een boek over de Sinksenfoor

Bron wikipedia

Streetart Festival Antwerpen 2019

11. augustus 2019 16:23

Meeting of Styles Antwerpen 2019.

Aan de Berchemse Zomerfabriek vond de zestiende editie van Meeting of Styles plaats. Meer dan 100 graffitiartiesten kwamen er samen om zo’n vier vierkante kilometer muur te herwerken tot kunst. 

In en rond de Minkelersstraat werd er behoorlijk wat afgespoten. Leuk om er dan bij te zijn en foto's te maken. Het is niet om te stoefen maar ik had een goede dag, maar, in de eerste plaats, eer aan de artiesten zelf.

Een weetje: De eerste editie, in 2003, werd nog mee op poten gezet door topacteur Matthias Schoenaerts, zelf met zijn crew verantwoordelijk voor heel wat graffitikunst in Antwerpen.

De kwaliteit was bijzonder hoog moet ik zeggen. Aangenaam verrast! De foto's liegen niet.

 

Link naar Meeting of Styles Antwerpen 2019Tags:
slideshow
Waardering: 4,0 (1 stem)

Geen reacties

Reageer

*Verplichte velden
RSS reacties. RSS Feed
Galerij RSS RSS Feed | Archief | Contact | Registreer je voor deze site | Login | Powered by Zenphoto